Merhamet Tuzla: Akcija za pomoć migrantima se nastavlja

by admin2
| 13:26

Prvi dio akcije koju je HO “Merhamet” MDD Regionalni odbor Tuzla vodio zajedno sa Sjedištem i ostalim organizacionim dijelovima okončan je proteklog vikenda podjelom prikupljene hrane, odjeće, obuće, ćebadi, higijenskih sredstava i druge pomoći migrantima na smještenim na području Unsko-sanskog kantona.

Aktivisti iz Tuzle, zajedno s kolegama iz  Travnika, Sarajeva, Zenice, Maglaja i domaćinima iz Bihaća dijelili su humanitarnu pomoć u kampovima u ovom gradu, Cazinu i Velikoj Kladuši.

-Zahvaljujući dobrim ljudima, firmama, institucijama i organizacijama koji su nas podržali bar donekle smo uspjeli ublažiti muke ovih nevoljnika. Velike su potrebe na terenu, uz hranu posebno za toplom odjećom i obućom – kaže Mensura Husanović, direktorica HO “Merhamet” MDD RO Tuzla.

S obzirom da su nastupili hladni dani, a među migrantima najviše ima muškaraca starosti između 20 i 30 godina, najpotrebnije su čarape, zimska obuća veličine 40-43, jakne, ćebad i vreće za spavanje.

Najznačajnije količine pomoći osigurali su džemati i medžlisi u okviru Tuzlanskog muftijstva,  OŠ “Tinja” Srebrenik, “Fana” doo Srebrenik, Sindikat zaposlenih Termoelektrane Tuzla,Vatrogasci iz Gornje Tuzle, bračni par Muhamed i Safida Huskanović, ostale institucije, organizacije i mnogi pojedinci koji su donirali robu i novac za kupovinu različitih namirnica.

Akcija se nastavlja, a prijem prikupljene pomoći kao i do sada vršit će se radnim danima u vremenu od 7-15 sati i subotom 8-15 sati u prostorijama Narodne kuhinje „Imaret“ u Tuzli u objektu nekadašnjeg Expres restorana.

(Tuzlainfo.ba)

Tuzlainfo.ba pratite na društvenim mrežama: Facebook, Instagram i Youtube.
Svoje priče, upite i fotografije šaljite na našu e-mail adresu.