Čović sa čelnicima HDZ-a u Tuzli i TK: Šteta koja se nanosi Hrvatima nije put za zajedničku budućnost

by nedim
| 20:25
  •  
  •  
  •  
  •  

Predsjednik HDZ-a BiH i zamjenik predsjedavajućeg Doma naroda Parlamentarne skupštine BiH dr. Dragan Čović danas je u Tuzli održao radni sastanak s Županijskm odborom HDZ-a BiH Soli.

Danijel Nikolić predsjednik Županijskog odbora HDZ BiH Soli prezentirao je stranačke aktivnosti te naglasio probleme s kojim se suočavaju Hrvati u Tuzli, a u raspravu su se uključili i ostali članovi ŽO te Gradskog odbora HDZ-a BiH Tuzla.

– Predsjednik Čović i ovom prilikom istaknuo je snažnu potporu svim aktivnostima koje dužnosnici HDZ-a BiH provode na području TK. Posebno je istaknuta potpora Gradskom odboru HDZ-a BiH Tuzla i pokušajima da se ispoštuje izborna volja u Mjesnim zajednicama na području Tuzle, kao i potreba  snažnijeg razumijevanja i dogovora s bošnjačkim strankama za postizanje kompromisa koji će jamčiti provedbu ustavnih i zakonskih odredbi zaštite naroda koji su manje brojniji na teritoriji ovog kantona. Šteta koja se nanosi Hrvatima u protekla tri izborna ciklusa pri izboru Savjeta mjesnih zajednica nije put kojim se gradi zajednička budućnost. I ovom prilikom upućen je poziv na poštivanje Zakona o principima lokalne samouprave FBiH kao i drugih statutarnih odredbi na području Tuzle te da se poštiva načelo da jedan narod ne može birati drugom narodu predstavnike – istaknuto je u saopštenju za javnost HDZ BiH, nakon današnjeg sastanka.

 

Tuzlainfo.ba pratite na društvenim mrežama: Facebook, Instagram i Youtube.
Svoje priče, upite i fotografije šaljite na našu e-mail adresu.