Fondacija “Istina Pravda Pomirenje”: Objektu čiji sadržaj vrijeđa žrtve nije mjesto na Kapiji

by nedim
| 11:54

Fondacija Istina Pravda Pomirenje iz Tuzle, danas se oglasila saopštenjem koje prenosimo u cjelosti:

Prodajni objekat, koji sa još nekolicinom, omeđuje mikro-lokalitet Kapije, trenutno se adaptira. Riječ je o nekadašnjoj prodavnici poznatoj kao “Samoizbor”. Prije posljednje rekonstrukcije u njoj je bila prodavnica “Top shop”. Prema već vidljvo uređenim izlozima ubuduće tu bi trebala biti kladionica-kockarnica. 

Iako nam nije poznato u čijem je vlasništvu taj prostor, Fondacija Istina Pravda Pomirenje upućuje apel nadležnim gradskim službama da još jednom analiziraju nastalu situaciju i donesu novo rješenje o namjeni ovog objekta. Zbog činjenice da je Kapija stratište velikog broja Tuzlaka nedopustivo je u njenoj neposrednoj blizini otvarati objekt čiji sadržaj vrijeđa nedužne žrtve Kapije. 

Jedan sličan zahvat promjene namjene spriječen je prije godinu, kod renoviranje prodavnice nekadašnjeg NIK-a. Sada je tu prodavnica kompjuterske opreme BNC. Kako ovaj posljednji slučaj govori da nadležne gradske službe nemaju izgrađen stav o tome šta se u neposrednoj blizini Kapije može raditi, korisno bi bilo donijeti odluku kojom bi se precizno definisalo čemu mogu služiti prodajni objekti koji okružuju Kapiju. 

Otvoriti kladionicu tik uz stratiše tuzlanske mladosti je nedopustivo – saopšteno je.

(Tuzlainfo.ba)

Tuzlainfo.ba pratite na društvenim mrežama: Facebook, Instagram i Youtube.
Svoje priče, upite i fotografije šaljite na našu e-mail adresu.