DIEC 2019: Međunarodna naučna konferencija o digitalnoj ekonomiji ponovo u Tuzli

by nedim
| 11:33

Nakon uspješno održane 1. međunarodne naučne konferencije o digitalnoj ekonomiji DIEC 2018 koju je organizovala Visoka škola „Internacionalna poslovno-informaciona akademija“ u Tuzli, 2. međunarodna naučna konferenciju o digitalnoj ekonomiji DIEC 2019 će se održati u aprilu, 2019. godine.

Podsjećamo, 1. međunarodna naučna konferencija o digitalnoj ekonomiji DIEC 2018, održana je 11. maja 2018. godine u Tuzli. DIEC 2018 je prva konferencija o digitalnoj ekonomiji u našoj zemlji uopšte koja ima međunarodni karakter, a okupila je eminentne naučnike, stručnjake, studente doktorskih i master studija iz različitih oblasti u kojima je digitalna tehnologija danas našla svoju primjenu.

Konferencija ima za cilj da podstakne razmjenu mišljenja, te da se prezentuju i diskutuju rezultati istraživanja iz oblasti IT menadžmeta i poduzetništva, poslovnih informacionih sistema, digitalnog marketinga, E-poslovanja, E-obrazovanja, E-uprave, E-zdravstva, E-legislative i IKT industrije.

– Misija DIEC 2019 je da stimuliše diskusije o idejama i modelima za razvoj informacijske sigurnosti, visoke tehnologije i intelektualnog vlasništva, pametnih okruženja, tehnologija u nastajanju i multimedijskih komunikacija. Pozdravljamo inovativne teorijske i praktične doprinose, a posebno pozdravljamo multidisciplinarne radove koji uključuju različite naučne oblasti – ističe Damir Bećirović, MA ekonomije – direktor IPI Akademije.

Poziv autorima za slanje sažetaka je otvoren. Rok za slanje sažetaka je 31. januar 2019. godine.

(Tuzlainfo.ba)