U znak sjećanja na stradanje Vukovara: Članovi Udruženja ˝Manevarac˝ Tuzla odali počast žrtvama

by admin2
| 15:26

Članovi Udruženja policije “Manevarac” Tuzla su jutros u 3:00 sata ispraćeni u grad Vukovar, gdje su danas prisustvovali obilježavanju Dana žrtve Vukovara pod nazivom “Kolona sjećanja u Vukovaru”.

 – Članovi ovog udruženja, koji i sami spadaju u kategoriju veterana rata, osjećaju snažan pijetet prema svim žrtvama herojskog grada Vukovara, koji je među prvima osjetio svo zlo nastupajuće agresije, te nažalost svojom žrtvom platio visoku cijenu ali je, između ostalog, sve nas ostale na vrijeme upozorio na ono što bi se moglo dogoditi i na ovim prostorima. Tako da nam je dao vremena za pravovremeno organizovanje odbrane, što se posebno uspješno pokazalo na primjeru Tuzle. S tim u vezi smatramo da naše eventualno učešće u Koloni sjećanja u Vukovaru 2018. godine može predstavljati mali simboličan gest iskazivanja poštovanja žrtvama i braniteljima Vukovara – ističu iz “Manevarca”.

Predstavnici ovog udruženja od (18) članova su bili prisutni u Koloni sjećanja u Vukovaru, te su odali počast stradalim žrtvama odbrane grada polaganjem cvijeća prema već utvrđenom protokolu.

Ovim putem iz ” Manevarca” ističu da ovakvim gestom žele odati počast svim stradalim žrtvama u ime grada Tuzle, građana Tuzle kao i udruženja “Manevarac”. Zahvaljuju se gradu Tuzla, Konzulatu RH u Tuzli, Kantić-turistiku i svima onima koji su pomogli da se ovaj zacrtani cilj i ostvari.

(Tuzlainfo.ba)

 

Tuzlainfo.ba pratite na društvenim mrežama: Facebook, Instagram i Youtube.
Svoje priče, upite i fotografije šaljite na našu e-mail adresu.