Pozorište mladih Tuzle: Večeras i sutra komedija˝Esmeralda˝ u dvorani Kaleidoskop

by admin2
| 15:13

Pozorište mladih Tuzle na redovnom repertoaru organizuje izvođenje komedije “Esmeralda” koju su u junu mjesecu 2018. godine premijerno izveli polaznici Dramskog studija za djecu i mlade.

Predstava je nastala po uzoru na istoimenu meksičku telenovelu Esmeralda, produkcijske kuće Televisa, koja je na našim prostorima bila aktuelna i masovno popularna 90-tih godina. Osim što predstavlja spoj nespojivog, ovo je prvi pravi poduhvat Mladih Tuzle da se kroz Dramski studio bave isključivo žanrom komedije – ističu iz Pozorišta mladih.

Izuzev motiva originalnih scena iz telenovele, tekst predstave je autorski i predstavlja zajednički rad cijele grupe.

Osim kritike jeftine glume i zaluđenosti meksičkim te svim ostalim vrstama serija i telenovela, komedija “Esmeralda” obrađuje temu zanemarivanja starijih osoba od strane mlađe populacije, koja se odvaja od svojih porodica zbog borbe za egzistenciju i potrage za boljim životom negdje daleko.

Čekajući njihov povratak, usamljene nene, bake i djedovi pronalaze utjehu upravo u likovima iz televizora. Svakodnevno bombardovanje i ubjeđivanje gledalaca vršeno od strane promidžbenih programa, određenih vjerskih organizacija te prodajnih kuća još su samo neki od motiva koji se pojavljuju u ovoj komediji.

U predstavi igraju 32 polaznika, uzrasta od 14 – 23 godine. Režiju predstave potpisuje Adnan Mujkić, a saradnice u radu i asistentice režije su Olivera Blažević, Amila Šećerbegović i Lejla Pačariz.

Komedija “Esmeralda” je na repertoaru večeras u 19:30, te u ponedjeljak 19.11.2018. godine u isto vrijeme u  dvorani “Kaleidoskop” Tuzla.
Rezervacije na telefon 061 365 600.

(Tuzlainfo.ba)

Tuzlainfo.ba pratite na društvenim mrežama: Facebook, Instagram i Youtube.
Svoje priče, upite i fotografije šaljite na našu e-mail adresu.