Pozorište mladih Tuzla: Javne prezentacije Dramskog studija za djecu, mlade i odrasle 2021.

by Tuzla Info
| 20:20

Pozorište mladih Tuzla u partnerstvu s Udruženjem „Mladi Tuzle“ Tuzla već 17 godina na području grada Tuzla i Tuzlanskog kantona realizuje specifičan model odgoja i obrazovanja djece i mladih kroz realizaciju Dramskog studija za djecu, mlade i odrasle. Do sada je edukovano preko 8500 djece i mladih koji su završili početnu i naprednu fazu navedene edukacije. Kao kruna svih iskustava i rezultata, prošle godine je u Tuzli osnovana Srednja „Savremeno-umjetnička škola“ Tuzla.

Dramski studio za djecu, mlade i odrasle Pozorišta mladih Tuzle kao model za sveobuhvatni razvoj djece i mladih ne njeguje samo umjetnička dostignuća nego, prije svega, kod svih polaznika razvija samopouzdanje, tjelesni i umni razvoj, samokontrolu, samodisciplinu, samopouzdanje, slobodu izražavanja emocija, kooperativnost, timski rad, komunikaciju, prezentacijske vještine, koncentraciju, empatiju, toleranciju, imaginaciju, kreativnost u rješavanju problema, humor, relaksaciju, estetske vrijednosti, socijalnu svjesnost.

U prethodnih 5 dana na sceni Pozorišta mladih Tuzle (dvorana Kaleidoskop) u saradnji sa JU Centar za kulturu Tuzla realizovane su javne prezentacije polaznika početne faze Dramskog studija za djecu, mlade i odrasle uzrasta od 6 do 24 godine. Svoj rad, umijeće i rezultat u radu pokazao je 81 polaznik/polaznica vođeni od strane 8 lidera/saradnika. Prezentacije je pogledalo 200 osoba u publici u skladu s COVID 19 mjerama i propisima, a u procesu organizacije ukupno je angažovano 19 mladih volontera. Navedeni događaj je dio projekta „Pozorište društvenog aktivizma“ koji je podržan od strane Grada Tuzla i koji se realizuje do kraja 2021. godine.

Tuzlainfo.ba pratite na društvenim mrežama: Facebook, Instagram i Youtube.
Svoje priče, upite i fotografije šaljite na našu e-mail adresu.