Rekreativno trčanje: Tuzlak Armin Kendić istrčao svoj prvi maraton

by nedim
| 20:30

Armin Kendić, novinar iz Tuzle, nakon četiri godine bavljenja rekreativnim trčanjem, danas je istrčao svoj prvi maraton, što je sigurno kruna rada svih kojima je ovaj vid rekreacije postao stil života.

Prve kilometre je pretrčao 2017. godine. Nakon toga je napravio pauzu, a treninzima se vratio prošle godine. Nakon  pretrčanih ukupno 42,2 kilometra (3:48:57) na današnjoj utrci „Two Cities Marathon“ Sarajevo i Istočno Sarajevo, postao je maratonac.

– Bez lažne skromnosti, ponosan sam i sebi kažem da to trebam biti. Cijela priča je krenula početkom ove godine, kada sam donio odluku da ću u Sarajevu, gradu u kojem sam doživio brojne bitne trenutke, ponosno steći i titulu maratonca. Od tada do danas nanizalo se skoro hiljadu kilometara, odrađeni su brojni treninzi u raznim intenzitetima, a pripremni period mi je omogućio i da naučim osluškivati svoje srce, zatim kako pravilno dozirati napor, ali i cijeniti svoje tijelo i duh. Moram reći i da osvojena medalja nije samo moja, jer veliki doprinos u ovom poduhvatu dali su moji prijatelji. Hvala vam na svakom zajednički pretrčanom kilometru, kvalitetnim okrepama, podizanju elana, vjeri u mene i riječima podrške kad je bilo najteže, jer imao sam i takvih trenutaka. U konačnici, najljepše trkačko iskustvo je sada iza mene i sebi dajem obećanje da ću kroz sve proći ponovo – napisao je Armin Kendić na svom Instagram profilu.

Današnja trka je pored rekreativaca okupila i najbolji dugoprugaši iz BiH i regije, ujedno predstavlja i prvenstvo Bosne i Hercegovine u maratonu. /Tuzlainfo.ba/

Tuzlainfo.ba pratite na društvenim mrežama: Facebook, Instagram i Youtube.
Svoje priče, upite i fotografije šaljite na našu e-mail adresu.