Akcija SIPA-e: U Tuzli i Gračanici oduzeto 20 kilograma marihuane i speeda

by nedim
| 19:14

Policijski službenici Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) realizirali su juče na širem području Bosne i Hercegovine operativnu akciju kodnog naziva „Dim“, usmjerenu na suzbijanje proizvodnje i prometa opojnih droga. Akcija je realizirana po naredbi Suda Bosne i Hercegovine i Tužilaštva Bosne i Hercegovine.

Tokom provođenja akcije, ranije su na graničnim prijelazima pronađene i oduzete opojne droge marihuana i speed u količini od oko 20 kilograma.

U akciji koju su po nalogu tužioca iz Posebnog odjela za organizirani kriminal, privredni kriminal i korupciju proveli policijski službenici SIPA-e, lišene su slobode dvije osumnjičene osobe.

“Akcija je provedena na području Gračanice i Tuzle, a osumnjičeni su pod istragom da su kao pripadnici organizirane kriminalne grupe vršili krijumčarenje velikih količina narkotika koji su prodavani na ilegalnom narko-tržištu u BiH”, navodi se u saopćenju Tužilaštva BiH.

Dodali su da tokom provođenja ove operacije ostvarena značajna međunarodna saradnja sa pravosudnim institucijama Republike Hrvatske.

Policijski službenici SIPA-e će tokom dana privesti osumnjičene postupajućem tužiocu, koji će nakon ispitivanja osumnjičenih donijeti odluku o daljim aktivnostima u predmetu.

(TI)

Tuzlainfo.ba pratite na društvenim mrežama: Facebook, Instagram i Youtube.
Svoje priče, upite i fotografije šaljite na našu e-mail adresu.