Počinje uspostava vlasti: Sutra konstituirajuća sjednica Skupštine TK

by admin2
| 18:25

Foto: Arhiva

Skupština Tuzlanskog kantona će sutra u 10h u maloj sali BKC-a u Tuzli održati konstituirajuću sjednicu u novom sazivu.

Najveći broj mandata u TK na proteklim Općim izborima osvojila je Socijaldemokratska partija – SDP (10), zatim slijedi Stranka demokratske akcije – SDA (9), Pokret demokratske akcije – PDA (7), Demokratska fronta – DF (3), te Savez za bolju budućnost  – SBB,  Naša stranka i Stranka za Bosnu i Hercegovinu (SBiH) po 2 mandata.

Ovu sjednicu sazvao je još uvijek aktuelni Kolegij skupštine, a njom će predsjedavati dosadašnji predsjednik Senad Alić. Za vrijeme sjednice mandatarima će biti uručena uvjerenja o dodjeli mandata, a oni će se izjasniti da li ga prihvataju ili ne.

Nakon davanja i potpisivanja svečane izjave, prema predloženom dnevnom redu planirano je donošenje Odluke o izboru privremene Komisije za izbor i imenovanje Skupštine TK, kao i Odluke o izboru privremene Administrativne komisije ovog zakonodavnog tijela.

Najavljeno je i konstituisanje Klubova poslanika konstitutivnih naroda i Kluba ostalih u Skupštini TK, kao i predlaganje kandidata za izbor na mjesto predsjednika ili zamjenika predsjednika ovog zakonodavnog tijela.

(Tuzlainfo.ba)

Tuzlainfo.ba pratite na društvenim mrežama: Facebook, Instagram i Youtube.
Svoje priče, upite i fotografije šaljite na našu e-mail adresu.