Večernja zabava za najmlađe: U Tuzlu stigao lunapark Evropa

by nedim
| 14:28

Naša informacija da će lunapark, već godinama ljetna atrakcija za mlade i djecu u Tuzli, ovog ljeta biti stacioniran u parku kod spomenika Husinski rudar u Tuzli, privukla je veliku pažnju naših čitatelja.

Tim povodom smo kontaktirali Enesa Hadžiskakića poznatog bosanskohercegovačkog mađioničara iz Tuzle, koji je posrednik u dolasku lunaparka Evropa i jedan od učesnika u njihovom programu.

– Nakon što nam više nije dostupna lokacija na Sjenjaku, bili smo u konstantnoj potrazi za adekvatnim prostorom u gradu koji može odgovoriti zahtjevima ovakvog lunaparka. Prostor kod BKC-a je trenutno jedina slobodna lokacija i siguran sam da će u ljetnom period biti veliko okupljalište mladih i jedan novi sadržaj koji će obogatiti turističku ponudu Tuzle – rekao nam je Hadžiskakić.

Organizatori su istakli da imaju saglasnot rudnika Kreka, vlasnika zemljišta za njegovo korištenje i da ni na koji način neće ugroziti prostor oko nacionanog spomenika. Cijeli prostor parka prije njihovog dolaska detaljno su očistili.

– Svi znamo u kakvom je stanju bio ovaj park, a nakon košenja smo očistili cijeli prostor i odvezli vreće smeća. Tako će biti i tokom našeg boravka i poslije nas. Dobio sam mnogo poruka od sugrađana koji su oduševljeni što će u svom gradu u večernjim satima djeci moći ponuditi kvalitetnu zabavu i što zbog toga ne moraju ići u obližnje gradove i općine – ističe Hadžiskakić.

Posjetitelji lunaparka Evropa će do sredine avgusta moći uživati u velikoj ponudi zabave i adrenalina, a radno vrijeme je svaki dan od 17 do 22 sati.

Organizatori su nam poslali i nekoliko fotografija kako je park izgledao prije njihovog dolaska:

Tuzlainfo.ba pratite na društvenim mrežama: Facebook, Instagram i Youtube.
Svoje priče, upite i fotografije šaljite na našu e-mail adresu.