Uvedeno Povjereništvo u Stranku za BiH u TK: Za povjerenika imenovan Mirnes Gušić

by admin2
| 12:46

Stranka za Bosnu i Hercegovinu u Tuzlanskom kantonu, obavještava svoje članstvo da je Predsjedništvo Stranke za Bosnu i Hercegovinu donijelo Odluku o uspostavi  Povjereništva SBiH u Tuzlanskom kantonu. Za predsjednika Povjereništva SBiH u Tuzlanskom kantonu imenovan je Mirnes Gušić, član Predsjedništva Stranke za Bosnu i Hercegovinu.

„U kontinuitetu svoga rada Povjereništvo će u skladu sa Odlukom provesti sve potrebne radnje kako bi u skorije vrijeme konstituisali Kantonalno vijeće SBiH Tuzlanskog kantona.

Zalažući se se za državu ravnopravnih i slobodnih ljudi, za građansku i sekularnu Bosnu i Hercegovinu, za izgradnju temeljnih institucija i donošenje neophodnih zakona za uspostavu moderne demokratske države koja osigurava bolji život i uključivanje u evropske i svjetske tokove, vođeni dosljednošću nastavljamo započete aktivnosti na formiranju vlasti u TK.

S tim u vezi, Povjereništvo je na svojoj konstituirajućoj sjednici dalo punu podršku Pregovaračkom timu u pregovorima za usaglašavanje programskog djelovanja stranaka građanskog bloka u Tuzlanskom kantonu za mandatni period 2018.-2022. godine“ – saopšteno je iz SBiH TK.

(TI)

Tuzlainfo.ba pratite na društvenim mrežama: Facebook, Instagram i Youtube.
Svoje priče, upite i fotografije šaljite na našu e-mail adresu.