Dvije osobe na respiratoru nakon teške saobraćajne nesreće kod Gradačca

by Tuzla Info
| 16:11

Tri osobe su hospitalizirane u Univerzitetskom kliničkom centru u Tuzli, a od toga su dvije na respiratoru, nakon teške saobraćajne nesreće koja se jutros dogodila u neposrednoj blizini Gradačca.

Kako je za Klix.ba rečeno iz Univerzitetskog kliničkog centra u Tuzli, tri pacijenta koja su povrijeđena u spomenutoj saobraćajnoj nesreći nalaze se u Jedinici intenzivne njege Klinike za anesteziologiju i reanimatologiju.Za naš portal je precizirano da su dva pacijenta na respiratoru, dok treći spontano diše. Svima im je zajedničko da su zadobili teške tjelesne povrede koje su konstatovali ljekari tuzlanskog kliničkog centra.

Podsjetimo, četiri osobe su povrijeđene u saobraćajnoj nesreći koja se jutros dogodila u mjestu Vučkovci, na dijelu magistralnog puta Gradačac – Ormanica, a učestvovala su četiri automobila i jedan kamion.

Uviđaj su na mjestu nesreće obavili policajci iz Gradačca, a do okončanja radnji saobraćaj je bio obustavljen. Jedna povrijeđena osoba je nakon ukazivanja ljekarske pomoći puštena na kućno liječenje.