Skupština Tuzlanskog kantona: Konstituirajuća sjednica bit će održana u srijedu 14. novembra

by admin2
| 12:09

U prostorijama Skupštine TK danas je održan sastanak predstavnika političkih stranaka koje će participirati u 9. sazivu Skupštine Tuzlanskog kantona.

Kako je Ustavima Federacije Bosne i Hercegovine i Tuzlanskog kantona određeno da konstiturajuće sjednice kantonalnih Skupština budu održane najkasnije 10 dana nakon objavljivanja zvaničnih rezultata izbora, tako je na ovom sastanku dogovoreno da konstituirajuća sjednica Skupštine Tuzlanskog kantona bude održana u srijedu, 14. novembra 2018. godine, sa početkom u 10,00 sati, u Plavoj sali Bosanskog kulturnog centra u Tuzli.

Pored upoznavanja sa konačnim potvrđenim rezultatima izbora za Skupštinu TK  te uručivanja i potpisivanja uvjerenja o preuzimanju mandata poslanika i davanja svečane izjave, na konstituirajućoj sjednici će biti imenovana privremena radna tijela Skupštine Tuzlanskog kantona koja su neophodna za dalji rad Skupštine: Administrativna komisija i Komisija za izbor i imenovanja.

Na dnevnom redu sjednice planirano je konstituisanje Klubova poslanika konstitutivnih naroda i Kluba ostalih, izbor rukovodstva Skupštine te izbor delegata u Dom naroda Parlamenta Federacije Bosne i Hercegovine.

Kao što je i do sada bio slučaj, pretpostavlja se da će konstituirajuća sjednica biti održana u nekoliko nastavaka, naročito iz razloga što se za određene tačke dnevnog reda nisu stekli uslovi koji su u nadležnosti Centrane izborne komisije BiH, kao što je izbor delegata u Dom naroda Parlamenta Federacije Bosne i Hercegovine – saopšteno je iz  Službe Skupštine Tuzlanskog kantona

(TI)

Tuzlainfo.ba pratite na društvenim mrežama: Facebook, Instagram i Youtube.
Svoje priče, upite i fotografije šaljite na našu e-mail adresu.