Turnir “Basket 4 Kids” ovog vikenda u Tuzli: Osam ekipa u borbi za Final four

by nedim
| 14:05

Košarkaški klub ABC Basket Tuzla, organizator je kvalifikacionog košarkaškog turnira baSKet4kids, koji će se održati u subotu i nedjelju (10.i 11.11.2018.godine) u Tuzli, u velikoj dvorani SKPC Mejdan.

Pomenuti turnir će ove godine okupiti preko 100 dječaka, uzrasta 2006./2007. godište, iz osam košarkaških klubova sa područja Sjevero-istočne Bosne. Ovo je jedan je od četiri kvalifikaciona turnira za Bosnu i Hercegovinu. Ranije je odigran turnir u Kiseljaku, na kome je pobijedio zenički Kengur i time izborio plasman u final four. 

Ekipe koje će se boriti za final four boriti u Tuzli predstojećeg vikenda su: ABC Basket Tuzla, KK Lionsi, OKK Sloboda, KK Partizan RS, KK Bosna Kalesija, KK Zvornik Basket i KK Drina Zvornik.

Projekat baSKet4kids je prošle godine pokrenula TV Sport Klub, širom regiona, a prvaci država, našli su se na završnici Turkish Euroleague, kada je proglašen i pobjednik ovog mega košarkaškog projekta.

U prošlog godini kroz ovaj perspektivni projekat prošlo je 96 ekipa iz 19 gradova sa područja bivše Jugoslavije. Ove godine baSKet4kids porodica biće još veća, na turniru će učestvovati više od 170 ekipa.

(Tuzlainfo.ba)

Tuzlainfo.ba pratite na društvenim mrežama: Facebook, Instagram i Youtube.
Svoje priče, upite i fotografije šaljite na našu e-mail adresu.