UKC Tuzla: Počinju 13. tuzlanski neurološki susreti uz učešće međunarodnih stručnjaka

by admin2
| 14:00

U povodu održavanja XIII tuzlanskih neuroloških susreta Klinika za neurologiju UKC Tuzla organizovala je konferenciju za medije. Učesnici konferencije su bili: prof. dr. Dževdet Smajlović, načelnik Klinike za neurologiju UKC Tuzla, prof. dr. Mirjana Vidović, predsjednik Udruženja neurologa TK i prim. dr. Larisa Kovačević, sekretar Udruženja neurologa TK.

Kako je istaknuto, tuzlanski neurološki susreti održavaju se od 2011. godine s ciljem razmjene znanja i iskustva između zdravstvenih stručnjaka koji se bave neurologijom kao granom medicine, ali i u cilju sticanja novih poznanstava i prijateljstava.

Načelnik Klinike za neurologiju, prof. dr. Smajlović u svom obraćanju je istakao da će na XIII tuzlanskim neurološkim susretima biti održano šest sesija na kojima će stručnjaci iz oblasti neurologije iz Kopenhagena, Zagreba, Zadra, Beograda, Osjeka, Sarajeva, Banja Luke i Mostara održati 28 stručnih predavanja. Teme koje će biti predstavljene na ovom skupu prezentovati će najaktuelnija saznanja i iskustva iz svih oblasti neurologije.

Programom je predviđeno da XIII tuzlanski neurološki susreti počinju u subotu 10. novembra 2018. sa početkom u 9 sati u Kristalnoj dvorani Hotela Tuzla, ali već danas na Klinici za neurologiju će biti održano predavanje na temu glavobolja, dr. med. sc. Vlaste Vuković Cvetković, iz Centra za glavobolje iz Kopenhagena.

Za sutra je najavljen work shop na temu Blokada velikog okcipitalnog nerva – saopšteno je iz UKC-a Tuzla.

(Tuzlainfo.ba)

Tuzlainfo.ba pratite na društvenim mrežama: Facebook, Instagram i Youtube.
Svoje priče, upite i fotografije šaljite na našu e-mail adresu.