Sindikat rudara u FBiH: Održati nivo proizvodnje u “Rudniku soli Tuzla”, “Rudaru” i “RMU Banovići”

by admin2
| 14:17

Predsjedništvo Samostalnog sindikata rudara u BiH je na sjednici održanoj 06.11.2018 god.u Tuzli uz prisustvo svih članova Predsjedništva, i to iz ”RMU Banovići“, “RMU Đurdevik”, ”Rudnik soli” Tuzla“, “Rudar” Tuzla, ”Rudarski institut“ Tuzla i “Geoservis” Živinice, analiziralo stanje u svim gore navedenim kolektivima sa posebnim osvrtom na proizvodnju, finansijsko stanje, standard uposlenika i dostignuti nivo plata – saopšteno je iz ovog Sindikata.

Na sjednici su doneseni sljedeći zaključci:

1. Održati nivo proizvodnje gdje se ostvaruju planski proizvodni rezultati kao što je “RMU Banovići”, “Rudnik soli Tuzla,” i „Rudaru“ Tuzla, a da se u ”RMU Đurdevik” pod hitno izvrši potpuna konsolidacija proizvodnih i finansijskih procesa na čemu se daje puna podrška Sindikalnoj organizaciji rudnika Đurdevik, koji zahtijeva od vIadajućeg društva da odmah uspostavi punu kontrolu nad istim. Također se daje podrška Sindikalnoj organizaciji “Rudnika” Soli Tuzla na jedinstvu sindikata u njihovim aktivnostima.

2. Kada je u pitanju izgradnja Termoenergetskih objekata u FBIH, tražimo od nadležnih da se pod hitno krene u izgradnju T.E.Tuzla blok 7, T.E.Banovići blok 1, 350MW kao i T.E. Kakanj blok 8, čime će se povećati potpuna sigurnost u snadbijevanju električnom energijom u FBIH, a time i u državi BIH.

Izgradnjom ovih objekata rudnici će imati siguran plasman uglja, a samim tim će doći do poboljšanja svih elemenata u proizvodnom i finansijskom smislu i stabilnosti svh rudnika – poručeno je iz Sindikata rudara u FBiH.

(Tuzlainfo.ba)

 

Tuzlainfo.ba pratite na društvenim mrežama: Facebook, Instagram i Youtube.
Svoje priče, upite i fotografije šaljite na našu e-mail adresu.