Tužilaštvo TK: Direktor Centra za socijalni rad Živinice optužen zbog zloupotrebe položaja i ovlašćenja

by admin2
| 12:21

Općinski sud u Živinicama potvrdio je optužnicu Kantonalnog tužilaštva Tuzlanskog kantona protiv Hajrudina Aljića (47), s područja Živinica, zbog postojanja osnovane sumnje da je kao direktor Centra za socijalni rad Živinice počinio krivično djelo zloupotreba položaja i ovlašćenja – saopšteno je iz Tužilaštva TK.

Kako se navodi, postoji osnovana sumnja da je Aljić u periodu od aprila do avgusta 2017. godine, obavljajući funkciju direktora Centra, postupao suprotno općim aktima Ustanove i zakonu.

U namjeri da jednoj ženskoj osobi pribavi korist, kako bi je zaposlio na radno mjesto socijalnog radnika, suprotno interesima službe, općim aktima i zakonu, u kontinuitetu je poduzimao niz aktivnosti u cilju njenog zapošljavanja na ovo radno mjesto.

Ne poštujući propisane procedure, ovu osobu je prvo primio u Centar kako bi obavila volonterski staž za socijalnog radnika, da bi ubrzo sa istom zaključio ugovor o radu na neodređeno vrijeme za radno mjesto na kojem nije bila potrebna visoka stručna sprema, te je aktivnostima poduzetim u narednom periodu istu zaposlio na neodređeno vrijeme kao socijalnog radnika i tako zloupotrijebio svoja ovlaštenja – navode iz Tužilaštva TK.

(Tuzlainfo.ba)

Tuzlainfo.ba pratite na društvenim mrežama: Facebook, Instagram i Youtube.
Svoje priče, upite i fotografije šaljite na našu e-mail adresu.