Vlada TK: Odobrena sredstva Muzeju Istočne Bosne za nabavku nadzornih kamera

by admin2
| 10:13

Vlada Tuzlanskog kantona je danas odobrila 1.874,63 KM Javnoj ustanovi Muzej Istočne Bosne, u svrhu nabavke nadzornih kamera za vanjski dio zgrade.

Odobreno je i 1.500,00 KM Udruženju Altruista „Ruke prijateljstva” Lukavac na ime obilježavanja godišnjice postojanja Udruženja koja će se održati 22.11.2018. godine, te 3.000,00 KM za „Gradačački sajam“ D.O.O. za priređivanje sajmova i izložbi Gradačac, za refundaciju dijela troškova održavanja 45. Sajma poljoprivrede i prehrambene industrije – Sajam šljive.

Vlada TK je dala saglasnost na izmjene kriterija za raspodjelu sredstava sa potrošačke jedinice „Predškolski odgoj i obrazovanje“.

Po okončanju roka za dostavu projekata po pozivu Ministarstva obrazovanja i nauke zaprimljeno je ukupno 18 projekata od čega 2 projekta dogradnje te 16 projekata rekonstrukcije, iz čega je vidljivo da je za potrebe izgradnje odnosno dogradnje bilo planirano više sredstava nego što se pokazalo za potrebno, dok je za potrebe rekonstrukcije evidentiran nedostatak potrebnih sredstava.

Ovom izmjenom višak sredstava sa jedne pozicije relociran je na poziciju rekonstrukcije predškolskih ustanova na kojoj se pokazala veća potreba za finansijskim ulaganjima – saopšteno je iz Odjeljenja za informisanje u Vladi TK.

(Tuzlainfo.ba)

Tuzlainfo.ba pratite na društvenim mrežama: Facebook, Instagram i Youtube.
Svoje priče, upite i fotografije šaljite na našu e-mail adresu.