MUP TK: Organizovana obuka policijskih službenika 37. generacije

by nedim
| 11:32

U okviru realizacije Programa obuke za policijske službenike Uprave policije za 2021.godinu, u periodu od mjeseca maja do mjeseca jula tekuće godine, organizovana je obuka policijskih službenika 37. generacije, koji su uspješno završili probni rad 1.5.2021.godine.

Ovom edukacijom sadržajno su obuhvaćene teme “Uviđaj saobraćajnih nezgoda” i “Regulisanje i kontrola saobraćaja”, koje su obrađene kroz teorijski i praktični dio stručnog osposobljavanja službenika policije iz oblasti sigurnosti saobraćaja, odnosno vršenja poslova obezbjeđenja lica mjesta i uviđaja saobraćajnih nezgoda, kao i regulisanja i kontrole saobraćaja.

Praktični dio obuke organizovan je na raskrsnicama u Tuzli, dok se teorijski dio održavao u prostorijama Jedinice policije za specijalnu podršku MUP-a TK-a.

Cilj navedene edukacije jeste stručno usavršavanje, poboljšanje kvaliteta rada i profesionalnosti policijskih službenika, odnosno adekvatno i blagovremeno postupanje u skladu sa važećim zakonskim propisima – saopšteno je iz MUP-a TK.