Velika razlika u kvalitetu: Košarkašice RMU Banovići ubjedljive protiv Jedinstva (FOTO)

by nedim
| 21:01

Večeras je u Mejdanu odigrana i posljednja utakmica prvog kola Prvenstva BiH za košarkašice.

U kantonalnom derbiju košarkšaice ŽKK RMU Banovići upisale su ubjedljivu pobjedu protiv tuzlanskog Jedinstva rezultatom 50:114.

„Očekivali smo da ćemo izgubiti. Ekipa Banovića je izuzetno jaka, igraju na dva fronta, tako da je razlika mogla da bude kolika god su oni htjeli da bude. U našem timu su skoro sve djevojke juniorke, osim Roglić koja je iskusnija. Osim toga nama je ovo prva utakmica, oni su već uveliko u igračkom ritmu tako da nismo mislili da možemo napraviti neko posebno iznenađenje“, rekao je trener Jedinstva Mirza Oštraković i čestitao pobjedničkoj ekipi.

Tokom cijele utakmice gošće su imale prednost koja se samo povećavala kako je odmicala utakmica. Najbolja u pobjedničkoj ekipi je bila Zubac, sa postignutih 26 poena i 9 skokova. Osim nje istakle su se i Jozić sa 18 i Lačić da 16 upisanih poena, ali i Ikanović Dž. koja je asistirala čak 10 puta.

Među igračicama Jedinstva, 12 poena je postigla Dedić. Roglić je upisala 8 poena i 11 skokova. 

 Trener pobjedničke ekipe ne može a da ne bude zadovoljan postignutim rezultatom, ali smatra da nema posebnog razloga za slavlje.

„Čestitam mojim igračicama, mada Jedinstvo je jedna perspektivna, mlada i neiskusna ekipa, tako da ovaj rezultat nije nikakvo mjerilo. Mi ćemo svoju snagu pokazati protiv ekipa kao što su Orlovi i Play Off“, rekao je Jurčenko nakon utakmice.

Banovićanke u drugom kolu na domaćem terenu dočekuju ekipu Mladog Krajišnika, a Tuzlanke putuju u goste ugljevičkom Rudar Sportu.

(Tuzlainfo.ba/D. Ibranović)