Tužilaštvo TK: Predložen pritvor za dvojac iz Gradačca zbog krađe bakarnih predmeta

by admin2
| 19:36

Foto: Ilustracija

Postupajući tužilac Kantonalnog tužilaštva Tuzlanskog kantona je Općinskom sudu u Gradačcu stavio prijedlog za određivanje jednomjesečnog  pritvora za Eseda Velagića (21) i Edisa Zukića (36) iz Gradačca zbog postojanja osnovane sumnje da su kao saučinitelji počinili produženo krivično djelo teška krađa.

Velagić je osumnjičen i da je sam počinio jedanaest teških krađa.

Postoji osnovana sumnja da su Velagić i Zukić u periodu od avgusta do oktobra 2018. godine na području općine Gradačac zajedno izvršili šest teških krađa, provaljujući u kuće, dvorišta, ostave ili druge objekte i uglavnom krali bakrene dijelove kazana za rakiju  ili u jednom slučaju kazana  za kuhanje. Tako su sebi pribavili korist i oštetiti vlasnike za oko 10.000 KM.

Velagić je također osumnjičen da je  tokom 2017. i 2018. godine izvršio još jedanaest teških krađa na području općine Gradačac, te u jednom navratu u Srebreniku, provaljujući u podrume, ugostiteljske objekte, prodavnice, kioske ili dvorišta i krao alate, tehničku robu, cigarete, hranu i druge vrijednije stvari. Tako je sebi pribavio korist i oštetio vlasnike za iznos od oko 10.000 KM.

Pripadnici Policijske uprave Gradačac su osumnjičene lišili slobode  te su oni nakon kriminalističke obrade uz izvještaj o počinjenom krivičnom djelu predati u nadležnost Tužilaštva.

Postupajući tužilac je donio naredbu o provođenju istrage i ispitao osumnjičene.

(TI)