Završen 17. INTERBIFEP: Publika je imala priliku vidjeti 293 umjetnička djela

by admin2
| 18:16

U povodu zatvaranja 17 INTERBIFEP-a, internacionalnog bienalnog festivala portreta iz oblasti crteža, grafike, fotografije i art umjetnosti, danas je u Međunarodnoj galeriji portreta Tuzla održana press konferencija.

Prisutnima su se obratili Mirza Korlatović, rukovodilac organizacione jedinice Međunarodna galerija portreta Tuzla i član organizacionog odbora 17 INTERBIFEP-a, kustos Centra za kulturu Tuzla i selektor ovogodišnjeg INTERBIFEP-a Samir Sufi, te nagrađeni umjetnici : Irfana Hozo, poznati bosanskohercegovački grafičar koji je osvojio nagradu “Ismet Mujezinović” te Đorđe Čorić, dobitnik nagrade Diploma za grafiku, i dobitnik Nagrade publike za portret na 16 INTERBIFEP-u, održanom 2015.godine.

Stručni žiri u sastavu Ismar Mujezinović, Aleksandar Saša Bukvić i Miran Šabić, proglasio je dobitnike Diplome za crtež, Diplome za grafiku, Diplome za fotografiju, Diplome za video-art umjetnost, Diplome “Ismet Mujezinović” i Diplome “James Haim Pinto”.

Nagrada publike za portret proglašena je zbrajanjem glasova putem facebook stranice Centra za kulturu Tuzla i glasova iz “glasačke kutije” gdje su sakupljeni glasovi posjetilaca Međunarodne galerije portreta Tuzla. Najviše glasova osvojila je umjetnica Alejandra Coirini (Argentina) koja je na ovogodišnjem INTERBIFEP-u učestvovala sa četiri litografije.

Na 17. INTERBIFEP-u učestvovala su 163 autora iz 43 zemlje svijeta sa 293 umjetnička djela – saopšteno je iz JU Centar za kulturu Tuzla.  

(Tuzlainfo.ba)

Tuzlainfo.ba pratite na društvenim mrežama: Facebook, Instagram i Youtube.
Svoje priče, upite i fotografije šaljite na našu e-mail adresu.