UIO RC Tuzla: Oduzete cigarete i duhan vrijednosti 75.000 KM

by admin2
| 14:07

Službenici Uprave za indirektno oporezivanje u operativnoj akciji kodnog naziva “Ronhill II” oduzeli su sitno rezani duhan i cigarete tržišne vrijednosti u iznosu od 75.000 KM.

Službenici Uprave za indirektno oporezivanje, Grupa za sprečavanje krijumčarenja i prekršaja RC Tuzla u operativnoj akciji kodnog naziva “Ronhill II”, na osnovu operativnog rada i preduzetih operativnih taktičkih mjera došli su do lokacije na kojoj se vrši distribucija i prodaja cigareta. Tom prilikom izvršen je pretres vozila, stambenih i pomoćnih objekata na području RC Tuzla, a sve u skladu sa instrukcijama i uputama Tužilaštva BiH i naredbe Suda BiH.

Prilikom izvršenog pretresa pronađeno je 8.740 paklica cigareta, 48 kg sitno rezanog duhana bez akciznih markica, koji su privremeno oduzeti kao i putničko motorno vozilo Citroen C4 i mobilni telefon. Ukupna vrijednost privremeno oduzete robe je 75.000,00 KM.

Protiv osumnjičenih osoba bit će podnesen Izvještaj o počinjenom krivičnom djelu i izvršiocu Tužilaštvu Bosne i Hercegovine, a zbog postojanja osnova sumnje da je počinjeno krivično djelo Nedozvoljen promet akciznih proizvoda, iz člana 210 a, Zakona o izmjenama i dopunama Krivičnog zakona BiH.

U toku poduzimanja mjera iz svoje nadležnosti korištena je specijalistička oprema,kao i vozila donirana od strane Američke ambasade putem programa EXBS.

Iz UIO BiH napominju da je u 2018. godini Grupa za sprečavanje krijumčarenja i prekršaja, RC Tuzla, uključujući i ovu akciju oduzela 44.382 paklice cigareta, 2479,25kg rezanog duhana, 685kg duhana u listu, 55.365 komada ručno punjenih cigareta i 2 mašine za rezanje duhana.

(TI)

Tuzlainfo.ba pratite na društvenim mrežama: Facebook, Instagram i Youtube.
Svoje priče, upite i fotografije šaljite na našu e-mail adresu.