Tuzla: U pretresu kuće pronađeni puška i droga

by nedim
| 21:33

Proteklog vieknda u Tuzli su policijski službenici Uprave policije MUP-a TK/SKP/Odsjek za borbu protiv zloupotrebe opojnih droga postupajući po Naredbi Općinskog suda u Tuzli, izvršili pretres kuće vlasništvo E.K., rođen 1993.godine iz Tuzle.

Tom prilikom su pronađena tri veća pakovanja sa sadržajem biljne materije koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu “cannabis sativa”, jedno pakovanje sa sadržajem bijele materije koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu “amfetamin – speed”, automatska puška “Zastava CZ M-70” i dvije digitalne vage sa tragovima materije koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu.

O navedenom je obaviješten dežurni kantonalni tužilac, a pronađeni predmeti su privremeno oduzeti radi daljnjeg vještačenja.

E.K. je lišen slobode i priveden u službene prostorije radi kriminalističke obrade, nakon koje je dana 27.6.2021.godine, uz izvještaj, predat Kantonalnom tužilaštvu Tuzlanskog kantona na daljnje postupanje, zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično djelo Neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga iz člana 238. stav 1. Krivičnog zakona FBiH i krivično djelo Nedozvoljeno držanje oružja i drugih eksplozivnih tvari iz člana 371. istog Zakona – saopštemo je iz PU MUP-a TK.