Pripreme za “Zimsku čaroliju”: Organizatori na Trgu slobode očekuju 150.000 posjetitelja

by nedim
| 14:37

Vlada Tuzlanskog kantona podržat će organizaciju i održavanje ovogodišnje „Zimske čarolije“, dogovoreno je na današnjem sastanku premijera Tuzlanskog kantona Jakuba Suljkanovića i ministrice kulture, sporta i mladih Slavene Vojinović sa predstavnicima udruženja Venus Amica, organizatorima ove manifestacije.

Kako je danas rečeno „Zimska čarolija“ je širi naziv cjelokupne manifestacije koja objedinjava niz aktivnosti i događaja koji će biti upriličeni povodom novogodišnjih praznika. Posjetioce očekuje bogat kulturno-zabavni program uz učešće muzičkih zvijezda iz naše zemlje i regije, a pripremljeni su i sadržaji za najmlađe.

Organizatori su posebno istaknuli da će ove godine biti iznimno bogat i raznovrstan gastronomski program ove manifestacije. Na gradskom trgu u Tuzli biće montirana ukrašena postavka kućica sa velikom binom, gdje ćemo imati cjelodnevne događaje prilagođene publici svih uzrasta. Osim toga, vrijeme trajanja manifestacije će biti produženo, pa će za razliku od prošle godine, dešavanja počinjati u dnevnom terminu sa sadržajima koji su prilagođeni najmlađima.

„Ove godine manifestaciju planiramo podići na jedan viši nivo. Povećali smo obim aktivnosti, ali i dužinu trajanja cijele manifestacije, tako da očekujemo da cjelokupnu manifestaciju posjeti oko 150.000 ljudi, što je i veliki ekonomski potencijal“, u ime organizatora je istaknuo Boris Balta.

„Prošlogodišnja manifestacija je našim građanima ponudila nešto novo i veoma zanimljivo. Imajući u vidu da je prošlogodišnju sedmodnevnu manifestaciju posjetilo oko 30.000 osoba, iskazani interes javnosti za ovogodišnju manifestaciju, a uzimajući u obzir da Tuzla i cijeli Tuzlanski kanton njeguju multikulturalnost, Vlada Tuzlanskog kantona je danas izrazila svoju spremnost da pružimo podršku organizaciji jednog ovakvog događaja“, rekao je ovom prilikom premijer Suljkanović, te se zahvalio organizatorima na ideji i realizaciji ovog idiličnog dočeka Nove godine.

U ime organizatora današnjem sastanku su, osim Borisa Balte, prisustvovali i Sanela i Oliver Jurišić – saopšteno je.

(Tuzlainfo.ba)