Gradski odbor SDP BiH Tuzla: Ne želimo pregovore sa SDA i PDA

by admin2
| 12:20

Sinoć je u Tuzli održana sjednica Gradskog odbora SDP BiH Tuzla na kojoj se između ostalog razmatrala informacija o održanim Opštim izborima (ostvarenim rezultatima i sljedećim koracima).

GO SDP BiH Tuzla se zahvaljuje građanima Tuzle, članicama i članovima SDP BiH, aktivistima, volonterima, biračima koji su svojim glasanjem još jednom dali povjerenje SDP BiH Tuzla i kandidatu ove stranke za člana Predsjedništva iz reda Bošnjačkog naroda Denisu Bećiroviću te omogućili da je SDP u Tuzli po broju glasova ubjedljivo najbolja politička partija na svim listama.

GO SDP BiH Tuzla konstatuje da su rezultati izbora u Tuzli pokazali da su građani Tuzle naklonjeni ljevici (SDP BiH, DF i NS dobili preko 50% glasova) i da je sasvim opravdano i neophodno formiranje lijevog bloka kako bi se implementirala i ispoštovala volja građana.

GO SDP BiH Tuzla u potpunosti podržava formiranje lijevo-građanskog bloka na bazi programske platforme u cilju formiranja vlasti na nivou TK (SDP, DF, NS, SBB i SBiH).

GO SDP BiH Tuzla je protiv bilo kakvih pregovora sa SDA i PDA u vezi sa koalicijama na nivou Tuzlanskog kantona.

GO SDP BiH Tuzla u potpunosti se slaže sa stavovima Predsjednika SDP BiH Nermina Nikšića iznesenim u medijima da se prilikom formiranja vlasti u TK neće pregovarati sa nacionalnim strankama (SDA i PDA) –  saopšteno je iz press službe GO SDP BiH Tuzla.

(Tuzlainfo.ba)

Tuzlainfo.ba pratite na društvenim mrežama: Facebook, Instagram i Youtube.
Svoje priče, upite i fotografije šaljite na našu e-mail adresu.