Vlada TK: Za pravosudne institucije u TK odobren prijem 33 pripravnika volontera

by admin2
| 12:02

Vlada Tuzlanskog kantona danas je odobrila prijem 33 diplomirana pravnika u svojstvu pripravnika-volontera za potrebe pravosudnih institucija u nadležnosti Ministarstva pravosuđa i uprave TK.

Volonteri će biti primljeni bez zasnivanja radnog odnosa, na period od dvije godine, a radi stručnog osposobljavanja za samostalan rad na poslovima iz svoje struke i sticanja potrebnog radnog iskustva.

U Kantonalno tužilaštvo Tuzlanskog kantona predviđen je prijem tri volontera, koliko i u Općinski sud u Gradačcu i Općinski sud u Banovićima.

U Općinski sud u Tuzli je predviđen prijem devet volontera, u Općinski sud u Živinicama šest volontera, dok su u Kantonalni sud u Tuzli, Općinski sud u Gračanici, Općinski sud u Kalesiji i Općinski sud u Lukavcu predviđeni prijemi po dva volontera.

U Kantonalno pravobranilaštvo planiran je prijem jednog volontera.

Uslovi i način prijema pripravnika-volontera, utvrdit će se javnim oglasom koji će raspisati pravosudne institucije, a koji su dužne objaviti u najmanje jednom dnevnom listu i na web stranici institucije – navodi se u saopštenju Odjeljenja za informisanje u Vladi TK.

(Tuzlainfo.ba)

Tuzlainfo.ba pratite na društvenim mrežama: Facebook, Instagram i Youtube.
Svoje priče, upite i fotografije šaljite na našu e-mail adresu.