Velika akcija MUP-a TK: Pretresi na sedam lokacija, pronađeni droga, oružje, municija…

by nedim
| 9:09

Policijski službenici Uprave policije MUP TK-a su, postupajući po naredbama općinskih sudova, a po prethodno sačinjenom Operativnom planu sprovođenja zajedničkih mjera i radnji na sprečavanju, otkrivanju i identifikaciji izvršilaca krivičnih djela iz oblasti zloupotrebe narkotičkih sredstava, nedozvoljenog držanja oružja i municije i dr., 23. i 24.6.2021.godine izvršili pretrese na  sedam lokacija na području Tuzle, Gračanice, Lukavca, Gradačca i Kladnja.

Prilikom pretresa, pronađeni su predmeti koji se mogu dovesti u vezu s izvršenjem krivičnih djela ili prekršaja: puška M 48 kalibra 7,9 mm, puška 5,5 mm, malokalibarska puška, 3 pištolja, 144 kom. municije različitih kalibara, ljekarska dokumentacija, pečati, akreditacije, registratori, papirne novčanice različitih valuta i apoena, centralna jedinica računara, mobilni telefoni, dvije pvc. kutije i tri pvc. vrećice sa sadržajem biljne materije koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu “cannabis”, jedno pvc. pakovanje sa sadržajem bijele praškaste materije koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu “amfetamin”, 27 manjih pakovanja sa sadržajem nepoznate materije, digitalna vaga za precizno mjerenje, drobilica za opojnu drogu, kao i drugi predmeti koji mogu poslužiti kao dokaz u kasnijem postupku.

Pronađeni predmeti su privremeno oduzeti radi poduzimanja daljnjih mjera i radnji, a nakon kompletiranja predmeta Kantonalnom tužilaštvu Tuzlanskog kantona će biti dostavljeni odgovarajući Izvještaji protiv lica: I.G., rođen 1948.godine nastanjen na području grada Tuzla, Z.G. iz Tuzle, R.G., rođen 1952.godine nastanjen na području općine Lukavac, A.S., rođen 1986.godine nastanjen na području grada Gradačca, D,Č., rođen 1994.godine iz Gradačca, T.S., rođena 1989.godine nastanjena na području grada Gračanica i N.G., rođen 1990.godine nastanjen na području općine Kladanj – sapšteno je iz PU MUP-a TK.