Omladinski pogon RK “Sloboda” Tuzla pojačan novim loptama: Bivši igrač Jasmin Jahić obradovao svoj stari klub

by admin2
| 9:45

Iako je sport, a posebno rukomet, u Bosni i Hercegovini pao na veoma niske grane na koji je najviše uticala sama organizacija rukometnih struktura i po običaju finansijska situacija u BiH, lijepe stvari u smislu donacija bivših igrača svojim klubovima ne trebaju proći nezapaženo.

Zahvaljujući donaciji bivšeg igrača RK “Sloboda” Tuzla i sadašnjem članu UG “Veterani RK Sloboda” Tuzla Jasminu Jahiću polaznicima i članovima Omladinskog pogona RK “Sloboda” Tuzla je obezbjeđeno 10-tak lopti i ljepilo za prvu ekipu, kako bi djeca zavoljela rukomet i imala adekvatne uslove za sportske aktivnosti u trenažnom procesu.

Jasmin Jahić je trenutno u Švedskoj i koristi svaku priliku da obraduje i prvu ekipu RK “Sloboda” Tuzla sa nezaobilaznim donacijama, ali posebno dječake iz Omladinskog pogona.

Iz tih razloga ovakve stvari su od velikog značaja, ne samo za rukomet, već i uopšteno jer bi trebalo da podstiče i ostale entuzijaste i zaljubljenike u ovaj sport.

Nije prvi put da članovi UG “Veterani RK Sloboda” Tuzla pomažu Omladinskom pogonu i svakako planiraju nastaviti sa akcijama u nastojanju da mladim rukometašima obezbjede osnovne rekvizite za njihovo rukometno razvijanje te raditi na popularizaciji rukometa kako u Gradu Tuzla tako i na području čitave BiH – saopšteno je iz UG „Veterani RK Sloboda“ Tuzla.

(Tuzlainfo.ba)

Tuzlainfo.ba pratite na društvenim mrežama: Facebook, Instagram i Youtube.
Svoje priče, upite i fotografije šaljite na našu e-mail adresu.