U Tuzli otvoren Bicom Systems Hackathon: Najboljim novčane nagrade i mogućnost zaposlenja

by nedim
| 13:51

Najveći hackathon u Tuzli organizuju tri studentska udruženja s Fakulteta elektrotehnike (EESTEC LC Tuzla, FET Tuzla i IEEE Student Branch Tuzla), pod generalnim pokroviteljstvom kompanije Bicom Systems. Projekat podržava i najveća svjetska organizacija na unaprjeđenje tehnologije IEEE.

Hackathon karakteriše rad na razvoju modernih načina komuniciranja, a tema ovogodišnjeg izdanja je „Voice bots“! Svečano otvaranje upriličeno je danas u Međunarodnoj galeriji portreta Tuzla, a mlade i kreativne stručnjake iz domene telekomunikacija, pozdravio je i gradonačelnik Jasmin Imamović, predstavnici kompanije Bicom Systems i  dekanesa Fakulteta elektrotehnike u Tuzli, te drugi gosti. 

Za najbolje timove predviđene su vrijedne novčane nagrade, 2000 KM za prvo mjesto, 1000 KM za drugo mjesto i 500 KM za treće mjesto. Stručni žiri koji će ocjenjivati radove čini tim visoko kvalifikovanih i talentovanih ICT stručnjaka.

Pored novčanih nagrada za najbolje timove, istaknuti pojedinci dobit će priliku za zaposlenje ili stipendiranje od strane Bicom Systems kompanije.

(Tuzlainfo.ba)