U Tuzli se održava Prvenstvo slijepih Federacije BiH u šahu

by nedim
| 13:39

Udruženje građana oštećenog vida Tuzla u period od 26. do 28 oktobra, organizira prvenstvo slijepih Federacije BiH u šahu.

Takmičenje okuplja slijepe šahiste različite dobi sa područja FBiH, a ima za cilj povezivanje organizacija slijepih u FBiH i promociju šaha među slijepima, kao jednog od sportova kojim se mogu baviti bez ograničenja. Podršku organizaciji ove manifestacije pružio je i Grad Tuzla, a prvi potez, na današnjem otvaranju prvenstva, u hotelu Rudar, povukao je gradonačelnik Jasmin Imamović.

“Tokom svih 20 godina postojanja Udruženja građana oštećenog vida Tuzla, Grad Tuzla pomaže rad udruženja. Šah je veoma važan za osobe oštećenog vida i uvijek ćemo podržati ovu manifestaciju. Drago mi je da je napokon, nakon 40 godina, turnir ovako visokoga nivoa za osobe oštećenog vida, organizovan u Tuzli. Mislim da je za osobe oštećenoga vida jako važan šah. Ide u dubine duha i izoštravanje misli, i ima jako dobrih šahista koji imaju oštećen vid. Zahvaljujem svima koji su, osim Grada, pomogli. Vidjeli ste da je i Udruženje Lions pomoglo ovaj turnir. Zahvaljujem svim gostima na učešću i čestitam organizatorima na organizaciji”, izjavio je gradonačelnik Tuzle Jasmin Imamović.

(TI)

Tuzlainfo.ba pratite na društvenim mrežama: Facebook, Instagram i Youtube.
Svoje priče, upite i fotografije šaljite na našu e-mail adresu.