Euforija pred rukometni spektakl u Mejdanu: U prodaji “samo” 3.680 ulaznica

by nedim
| 18:50

Nakon pobjede protiv Bjelorusije (30:29) na otvaranju kvalifikacija za Evropsko prvenstvo 2020. godine, rukometaši BiH su doputovali u Tuzlu, gdje sutra igraju drugu utakmicu, ovaj put protiv Češke, 6. reprezentacije sa posljednjeg Evropskog prvenstva.

Nakon pobjede i odličnog izdanja naših rukometaša, interesovanje za ovu utakmicu u Tuzli je naglo poraslo, a organizatori u Rukometnom savezu Tuzlanskog kantona vjeruju da će Mejdan i sutra biti ispunjen do posljednjeg mjesta.

Ružnih scena kao na utakmici rukometnih reprezentacija BiH i Švicarske odigrane u januaru u Tuzli, kada je ispred Mejdana ostalo više stotina navijača sa kupljenim ulaznicama, ne bi trebalo biti.

– Ni tada nismo bili odgovorni za tu situaciju. Otvoreno sam pozvao policiju da ispita do koga je i siguran sam da će istraga pokazati sa smo mi kao lokalni organizatori učinili sve da do toga ne dođe. Za ovu utakmicu je štampano 3.680 ulaznica, koliko ima i sjedećih mjesta u Mejdanu. Pozivam navijače da ranije uđu u dvoranu, a vrata se otvaraju od 18 sati – rekao je Alija Hasić iz RS Tuzlanskog kantona, tehničkog organizatora susreta utakmice.

Ulaznica po cijeni od 10 KM još uvijek ima u prodaji, a mogu se kupiti u CD shopu Mido na Korzu i SKPC Mejdan u prostorijama RS TK.

Utakmica BiH – Češka igra se sutra (subota) od 20 sati, a eventualnom pobjedom naša reprezentacija bi napravila veliki korak ka plasmanu na Evropsko prvenstvo.

(Tuzlainfo.ba)

Tuzlainfo.ba pratite na društvenim mrežama: Facebook, Instagram i Youtube.
Svoje priče, upite i fotografije šaljite na našu e-mail adresu.