Sjećanje na velikog čovjeka: U Tuzli održan 7. memorijalni turnir “Srđan Aleksić”

by nedim
| 15:18

Na pomoćnim terenima stadiona Tušanj održan je 7. memorijalni turnir u malom nogometu „Srđan Aleksić“. Učestvovalo je 8 ekipa u kategoriji 2011 i 2012 godište. Organizator je Udruženje „Radničke sportske igre“ Tuzla iz kojeg ističu da je organizacija i ove kao i prethodnih godina na zavidnom nivou. Smatraju da je važno  djecu učiti zdravom takmičarskom duhu, da njeguju prijateljstva, kao da ne trebaju praviti razlike jedni između drugih.

„ Došli smo na ideju da na ovaj način se sjetimo toga što je mladi čovjek izgubio život spašavajući svog druga. Gledamo da ovu priču prenesemo djeci, da ne treba da se pravi razlika po vjeri, po boji kože ili po bilo čemu. Na ovom turniru dijelimo i letke djeci da imaju neki trajni zapis šta je Srđan Aleksić uradio za svog života“, istakao je Mirsad Gavranović predsjednik Udruženja RSI Tuzla.

Turniru su se odazvali svi pozvani klubovi sa područja Tuzlanskog kantona. Treneri su zadovoljni organizacijom, uz činjenicu da je osim druženja, turnir takmičarskog karaktera.

„Ovo je jako kvalitetan turnir koji okuplja kvalitetne ekipe u dvije grupe 2011 i 2012 godište. Uvijek je na stadionu Tušanj jako kvalitetan turnir, a ekipe su se sve odazvale. Prije svega je najbitnije da se djeca druže da stvaraju prijateljstva i jednostavno da bi se moglo pripremiti da se kasnije jedni sa drugima ponovo  viđaju i igraju.Iz turnira u turnir svaka škola napreduje.Vidjeli smo mi kao treneri i šefovi škola da ima jako kvalitetnih dječaka i mislim da će u budućnosti oni postati dobri igrači“, rekao je Denis Sadiković šef škole u OFK“Tuzla“ Tuzla.

„Oni prije svega shvataju to kao neko natjecanje kao takmičenje u kojem su oni. Maloprije mi djeca plaču, ušli su u finale i oni plaču jer su to osvojili i znači im. Gledaju oni te utakmice na velikim terenima i to je njima nešto posebno, veliki doživljaj i događaj za njih“, naglasio je Edin Buljubašić trener u FK „Radnički“ Lukavac.

Za sve učesnike obezbijeđeni su svi neophodni uslovi, kako bi ostvarili što bolji rezultat. Za one najbolje pripremljeni su pehari za najboljeg strijelca, golmana i igrača turnira, a za najbolje plasirane ekipe  pehari i medalje, piše RTVTK.