Policijska uprava Tuzla: Oduzeta opojna droga

by admin2
| 12:36

Policijski službenici Uprave policije MUP TK (OKP PU Tuzla) su u srijedu 24.10.2018. godine,  radeći  redovne poslove i zadatke koji se odnose na borbu protiv zloupotrebe opojnih droga, u Tuzli uočili lice G.P. rođen 1993. godine iz Tuzle.

Prilikom legitimisanja navedeno lice je dobrovoljno predalo 9 većih pakovanja sa sadržajem biljne materije koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu „Marihuanu“,  a zbog osnova sumnje da G.P. kod sebe posjeduje i druge predmete izvršen je pretres bez pismene naredbe Suda.

Tokom pretresa, pronađeno je i oduzeto: jedan veći paket od pvc. folije u kojima se nalazila biljna materija koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu „Marihuanu“, vaga,  tabakera u kojoj se nalazila dva manja komadića biljne materije koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu „Marihuanu“, usitnjena biljna materija koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu „Marihuanu“ pomiješana sa duhanom, kao i 7 cigareta u kojima se nalazila nepoznata materija.

Nakon završenog pretresa, navedeno lice je privedeno u službene prostorije radi kriminalističke obrade, zbog osnova sumnje da je počinio krivično djelo iz člana 238. KZ FBiH „Neovlaštena proizvodanja i stavljanje u promet opojnih droga“.

O događaju je upoznat dežurni tužilac Kantonalnog tužilaštva TK-a, dok su potrebne mjere i radnje na dokumentovanju navedenog događaja preduzeli policijski službenici OKP PU Tuzla – saopšteno je iz MUP-a TK.  

(Tuzlainfo.ba)

Tuzlainfo.ba pratite na društvenim mrežama: Facebook, Instagram i Youtube.
Svoje priče, upite i fotografije šaljite na našu e-mail adresu.