Udruženje „Zemlja djece u BiH: Usvojena nova Jedinstvena lista ortopedskih i drugih pomagala

by admin2
| 8:21

Udruženje „Zemlje djece u BiH „ Tuzla pokrenulo je inicijativu za sufinasiranje troškova nabavke korekcionih stakala i okvira za naočale za djecu od 0-18 godina starosti.

Incijativa je usvojena od strane Zavoda za zdravstveno osiguranje TK i Vlade TK.  Usvojena je nova Jedinstvena lista ortopedskih i drugih pomagala prema kojoj od 10.08.2018. godine sva slabovidna djeca, u svojstvu osiguranih lica, imaju pravo na pokrivanje troškova nabavke korekcionih stakala i okvira za naočale od strane Zavoda zdravstvenog osiguranja TK, u iznosu od 50 KM.

Prijedlog za nabavke naočala, nakon pregleda djeteta, daje na propisanom obrascu ovlašteni doktor – oftamolog iz kabineta za ortoptiku kliničkog centra Tuzla. Obrazac potvrde roditelj dostavlja u poslovnicu zdravstvenog osiguranja, prema svom mjestu prebivališta, na odobrenje.

Ukoliko ste u međuvremenu, od donošenja ove Odluke, nabavili i platili ovo pomagalo, na osnovu nalaza oftamologa sa kliničkog centra, imate prave na povrat sredstava u visini od 50 KM, poručuju iz Udruženja „Zemlja djece u BiH“.

(TI/RTV7)

Tuzlainfo.ba pratite na društvenim mrežama: Facebook, Instagram i Youtube.
Svoje priče, upite i fotografije šaljite na našu e-mail adresu.