Okolnosti se ispituju: Izvučena djevojka iz rijeke Jale u teškom stanju

by nedim
| 11:41

Mjesto gdje je pronađena povrijeđena djevojka (Foto: Atrhiv Tuzlainfo.ba)

Sinoć oko 22 sata iz korita rijeke Jale u centru Tuzle tijelo pothlađene djevojke u vidno teškom stanju izvukli vatrogasci iz obližnje stanice.

Kako piše Oslobođenje, tridesettrogodišnja S.R. iz Tuzle smještena je u Jedinici intenzivne njege na Klinici za anesteziologiju i reanimatologiju tuzlanskog UKC-a nakon što su je sinoć oko 22 sata iz korita rijeke Jale izvukli tuzlanski policajci. Stanje u kojem se djevojka nalazi je teško, a prilikom incidenta, koji još uvijek nije razjašnjen, zadobila je i teže tjelesne povrede.

– Jedinice MUP-a i dalje rade na rasvjetljavanju ovog slučaja, ali još uvijek nemamo informacije o načinu na koji se našla u koritu rijeke, kazao nam je Izudin Šarić, portparol MUP-a TK.

Djevojku su iz korita izvukli tuzlanski policajci, nakon što su dobili dojavu da se u koritu rijeke nalazi ljudsko tijelo.

– Mi smo bili u stanici i došle su dvije djevojke koje su nam rekle da je tijelo u koritu rijeke, odmah tu blizu. Mi smo odmah otišli tamo i zatekli djevojku kako leži u koritu, do pasa u vodi, kazao nam je Zvjezdan Jurić, jedan od vatrogasaca koji ju je izvukao.

Kako nam je kazao, u trenutku kad su došli do njena bila je svjesna, ali znatno pothlađena i nekomunikativna.

– Održavali smo je svjesnu dok ne dođe hitna pomoć, pitali smo je ponešto o tome šta se desilo, ali nismo dobili nikakve informacije od nje. To nam nije bilo ni bitno u tom trenutku, samo smo je željeli držati budnom, dodao je Jurić.

Kako je potvrđeno i u UKC-u, ali i prilikom dolaska ekipe hitne pomoći, stanje u kojem se djevojka nalazi je jako ozbiljno, a da li je povrede dobila prilikom pada u Jalu ili je tamo bačena, pokazat će istraga. S obzirom da je imala teške ozljede i bila u teškom stanju, te da je korito rijeke Jale u tom dijelu vrlo strmo, malo je vjerovatno da je djevojka tu sama sišla.

(TI/Oslobođenje)

Tuzlainfo.ba pratite na društvenim mrežama: Facebook, Instagram i Youtube.
Svoje priče, upite i fotografije šaljite na našu e-mail adresu.