Kadrovska rješenja odlazeće Vlade TK: Imenovan v.d. direktora JU Arhiv TK

by nedim
| 12:04

U okviru kadrovskih pitanja Vlada Tuzlanskog kantona donijela je niz rješenja o imenovanju predjednika i članova školskih odbora u osnovnim i srednjim školama na području TK.

Također je razriješila člana Upravnog odbora JU Arhiv Tuzlanskog kantona Nijaza Brbutovića i donijela Odluku o davanju prethodne saglasnosti o imenovanju Brbutovića za vršioca dužnosti direktora Javne ustanove Arhiv Tuzlanskog kantona, do okončanja konkursne procedure za izbor i imenovanje direktora, a najduže šest mjeseci.

Nijaz Brbutović (58) rođen je u Sjenici (Sandžak), Srbija. Osnovnu školu završio je u mjestu Lažani, općina Prilep, a srednju elektromašinsku školu završio je u Bitolju i Prilepu (Makedonija), a potom je studirao na Filozofskom fakultetu u Skoplju koji je uspješno završio stekavši zvanje profesora istorije.

Bio je član Upravnog odbora Arhiva, u periodu od 1994. do 2001. godine. Radno angažiranje u Arhivu Tuzlanskog kantona započeo je 01. aprila 1997. godine na poslovima zaštite arhivske građe u posjedu imalaca (Vanjska služba).

(Tuzlainfo.ba)

Tuzlainfo.ba pratite na društvenim mrežama: Facebook, Instagram i Youtube.
Svoje priče, upite i fotografije šaljite na našu e-mail adresu.