UKC Tuzla: Upriličen prijem za donatore

by admin2
| 12:11

Uručenje zahvalnica privrednicima koji su dobrovoljnim donacijama sanirali kupatila na Odjeljenju za gastroenterologiju Klinike za interne bolesti bio je povod za prijem na Univerzitetskom kliničkom centru Tuzla – saopšteno je iz UKC-a.

Ovim činom privrednici Ševket Musić i Ahmet Brašnjić dali su ogroman doprinos kako Klinici i Odjeljenju, tako i svim pacijentima koji ubuduće budu koristili usluge Univerzitetskog kliničkog centra Tuzla. Svečanosti uručivanja zahvalnice prisustvovala je i delegacija Vlade Tuzlanskog kantona predvođena premijerom Jakubom Suljkanovićem.

“Vlada Tuzlanskog kantona je u proteklim godinama bila konstantna podrška, te finansijski pomagala investicijska ulaganja u Univerzitetskom kliničkom centru Tuzla. Raduje nas da postoje i društveno odgovorne kompanije i privrednici koji su spremni pomoći rad i razvoj javnih ustanova, a na dobrobit svih građana. Na takvom odnosu smo im i mi kao Vlada iznimno zahvalni”, rekao je ovom prilikom premijer Suljkanović, ističući kontinuiran interes Vlade da ulaže u investicijska i kapitalna ulaganja, te podizanje rejtinga naše zdravstvene ustanove.

“Ovo je iznimno vrijedna donacija za naše odjeljenje. Rekonstrukcija kupatila na našem odjelu veliki je doprinos kvalitetu i standardu boravka i smještaja svih naših budućih pacijenata. Istovremeno to je i dodatna obaveza nama, ljekarima, tehničarima i drugom osoblju da učinimo dodatni napor da pacijentima pružimo bolju uslugu” rekao je Ervin Alibegović, šef Odjeljenja za gastroenterologiju Klinike za interne bolesti UKC Tuzla.

“Stara izreka je “bogat si onoliko koliko pomažeš drugim ljudima”. Vodeći se tom izrekom ovo nije prvi puta da pomažemo, kako lokalnoj zajednici u infrastrukturnim projektima, tako i ustanovama pojedinačno. Drago nam je da se naša donacija ovoliko cijeni i da je prepoznata. To nam stvara dodatnu obavezu da i u narednom periodu, zajedno sa našim prijateljima privrednicima nađemo sistemske načine kako pomoći najboljoj zdravstvenoj ustanovi u BiH” zaključili su ovom prilikom Musić i Brašnjić.

(TI)

Tuzlainfo.ba pratite na društvenim mrežama: Facebook, Instagram i Youtube.
Svoje priče, upite i fotografije šaljite na našu e-mail adresu.