Poziv studentima: Prikažite fotografijom studentski život u BiH

by admin2
| 16:30

Omladinski pokret Revolt otvara poziv za foto izložbu “Studentski život u BiH” koja je dio studentskog foruma “Gdje smo sad?”. Na foto konkursu imaju pravo učešća svi studenti u Bosni i Hercegovini koji pripadaju kategoriji mladih (do navršenih 30 godina).

Cilj je da se fotografijom prikažu svakodnevni studentski problemi, životne situacije i događaji, odnosno životni standard kakav živi prosječan student u BiH.

Autori su lično odgovorni za prikazani motiv na fotografiji i za eventualna kršenja autorskih prava, te slanjem fotografija daju organizatoru foto konkursa pravo na korištenje istih – ističu iz Revolta. Svaki autor ima pravo poslati najviše 3 fotografije bilo koje tehnike, CB ili u boji. Fotografije smiju biti obrađene u okvirima osnovnih načela obrade fotografija, intervencije poput grafičkog dizajna neće se prihvatiti. Fotografije se šalju u digitalnom obliku u formatu JPEG ili JGP.

Stručni žiri će odabrati tri najbolje fotografije koje će biti nagrađene novčanom nagradom:

1. mjesto – 150 KM
2. mjesto – 50 KM
3. mjesto – 50 KM

Konkurs je otvoren do 09.11.2018. godine do 23:59h nakon čega će žiri nagraditi tri najbolje fotografije. Nagrade će biti uručene na dan izložbe, 30.11.2018.godine.

Fotografije slati elektronskim putem na email adresu [email protected] sa naznakom “FOTO KONKURS”. Uz fotografije poslati osnovne informacije o autoru i naziv svake fotografije sa pratećim opisom. (u word dokumentu”, a fotografije označiti (ne više od 15 znakova).

Sve dodatne informacije možete dobiti putem emaila [email protected], na kontakt broj +38762355326 ili putem naše facebook stranice https://www.facebook.com/omladinskipokret.revolt/

(TI)

 

Tuzlainfo.ba pratite na društvenim mrežama: Facebook, Instagram i Youtube.
Svoje priče, upite i fotografije šaljite na našu e-mail adresu.