Budući tuzlanski dipl.žurnalisti započinju sa praktičnom obukom: Otvoren News Room

by admin2
| 16:17

Za studente Žurnalistike u Tuzli simulacije vođenja Vijesti više nisu nepoznanica. Od sada, na svom odsjeku će svi studenti – budući novinari, imati priliku učestvovati u simulacijama kreiranja televizijskog programa.

News Room – naziv je projekta kojeg su, inicirali i u potpunosti implementirali sami studenti. Proces transformacije, nekadašnje klasične fakultetske učionice u prostor za simuliranje, ali i snimanje različitih medijskih formata, trajao je oko šest mjeseci.

“Zaista će doprinijeti tome da studenti na samom odsjeku imaju praktičnu nastavu, da rade simulaciju emisija. Uz opremu koju smo nabavili nedavno u vrijednosti od 5.000 KM, imamo sve tehničke preduslove da studenti realizuju sve studentske emisije, da imaju praktičnu nastavu i da rade sve ono što rade studenti Žurnalistike na vrhunskim studijskim profilima širom svijeta.” – naglasio je doc.dr. Mirza Mehmedović, voditelj Odsjeka za žurnalistiku UNTZ.

Tuzlanski studenti, danas otvorenom učionicom za praktičnu primjenu teorijskog znanja, svrstali su se među svoje kolege sa istih ili sličnih odsjeka iz Zagreba, Beograda i Novog Sada, dok su prvi komunikološki smjer na jednom bosanskohercegovačkom javnom univerzitetu sa ovakvim tehničkim, infrastrukturnim ali i kadrovskim kapacitetima. U News Roomu već su najavljene i prve aktivnosti, a realizovat će se u sklopu novotvorenog Kluba ljubitelja knjige „Razgovoruša“ u koji se mogu učlaniti svi studenti Univerziteta u Tuzli.

(TI)

Tuzlainfo.ba pratite na društvenim mrežama: Facebook, Instagram i Youtube.
Svoje priče, upite i fotografije šaljite na našu e-mail adresu.