Promjene u UO KSBIH: Mirza Teletović predsjednik, Berbić umjesto Đonlagića

by nedim
| 10:00

Mirza Teletović, najbolji bh. košarkaš u posljednje dvije decenije, nakon okončanja košarkaške karijere, postao je novi član UO, te po sistemu rotacije i novi predsjednik Košarkaškog saveza Bosne i Hercegovine.

On je na tom mjestu zamjenio Seada Bukvu koji je u UO KSBIH predstavljao KS Kantona Sarajevo, te još ranije podnio ostavku koja do danas nije usvojena.

Došlo je i do zamjene članova UO iz RKS Tuzla, gdje je nakon ostavke Mirsada Đonlagića u UO imenovan Aid Berbić, te iz RKS Zenica koji je umjesto Mevludina Delibašića u izvršno tijelo KSBiH imenovao Feđu Jovanovića.

Sve se to izdešavalo na vanrednoj sjednici Skupštine KSBiH u Busovači, koja je trajala samo pola sata, gdje su pored imenovanja Teletovića imenovani i potpredsjednici Upravnog odbora KSBiH Dalibor Miloš i Boris Spasojević.

Novi članovi UOKSBiH su, osim Teletovića, Berbića i Jovanovića još Boris Spasojević, Dana Muminović i Milan Plavšić iz Republike Srpske te Dalibor Miloš, Nikica Petrović i Vinko Batinić iz KS “Herceg-Bosne”.

Predsjednik Skupštine KSBiH je Dalibor Miloš, potpredsjednici su Nihad Selimović i Ognjen Mihajlović.

Zbog nagomilanih problema, danas će biti održana i sjednica Upravnog odbora, koji će izabrati novog generalnog sekretara KSBiH. Do ove sjednice to je bila nadležnost Skupštine KSBiH.

(Tuzlainfo.ba)

Tuzlainfo.ba pratite na društvenim mrežama: Facebook, Instagram i Youtube.
Svoje priče, upite i fotografije šaljite na našu e-mail adresu.