3. Festival premijera TKT˝: Na repertoaru predstava ˝Pijani˝

by admin2
| 11:28

Komedijom ˝Pijani˝ nastavlja se 3. Festival premijera Teatra kabare Tuzla. Komedija po tekstu Ivana Viripajeva će biti izvedena danas s početkom u 19:30 sati.

Predstava je nastala u koprodukciji Teatra kabare Tuzla i Studentske scene pri ADU Univerziteta u Tuzli te ujedno predstavlja završni rad studenata IV godine Akademije dramskih umjetnosti studijskog programa Gluma, u klasi mr.sc. Damira Altumbabića, vanrednog profesora koji potpisuje i režiju.

U predstavi igraju: Adna Hasanić, Marko Mirković, Marija Novaković, Emrah Mujkanović, Sadika Kahrimanović, Jasmina Ibrahimović, Mirko Ilibašić, Hasiba H. Mehmedović, Faruk Uščuplić, Husnija Ćoralić, Emir Ibrahimović, Ermin Avdić, Emina Goletić, Damir Altumbabić.

U radu na predstavi su učestvovali: komentori: mr.sc. Sanela Babić, vanr. prof.; MA Emina Goletić, viši asistent; MA Damir Mahmutović, viši asistent; MA Irfan Kasumović, viši asistent; dizajn plakata: dr. sc. Maja Dedić, vanr. prof.; svjetlo: Nermin Brković.

Tekst “Pijani”, je filozofska komedija koju je napisao Ivan Viripajev 2014. godine. Ono što je karakteristično za cjelokupno djelo je to da su svih 14 likova pijani. Međutim, svaki od likova je iz različitih razloga pijan. Prvi čin je zasnovan na tome da se upoznamo s likovima, sa situacijom i njihovim problemima s kojima se oni suočavaju po prvi put, baš te večeri.

Drugi čin započinje tako što se sudbine ovih 14 likova isprepletu. Kroz ovaj tekst se provlači više tema, ali ono što je najistaknutije jeste pijančenje i preispitivanje identiteta te sopstvenog života odnosno ostvarenosti.

Cijene ulaznica u slobodnoj prodaji za odrasle je 7KM, za studente 5 KM, za dječje predstave 5 KM. Sve informacije i rezervacije karata možete dobiti na broj telefona Teatra kabare Tuzla 035/264-733 ili na facebook stranici Teatra kabare Tuzla. Ulaznice možete preuzeti svakim danom na biletarnici Teatra kabare Tuzla od 17-do 19 sati.

(Tuzlainfo.ba)