Održan sastanak delegacija Vlade TK i Vukovarsko-srijemske županije

by admin2
| 15:15

Ministar trgovine, turizma i saobraćaja TK Mirsad Gluhić i ministrica za kulturu, sport i mlade Slavena Vojinović sastali su se danas sa predstavnicima Vukovarsko-srijemske županije.

Povodom ovom sastanku, između ostalog bio je i dogovor o projektnim prijedlozima programa prekogranične saradnje Interreg IPA Hrvatska-Bosna i Hercegovina i Crna Gora 2014-2020.  Naime, Vukovarsko-srijemska županija ponudila je resornim ministarstvima Tuzlanskog kantona da budu partneri u projektu prekogranične saradnje, na prioritetnoj osi doprinosa razvoju turizma i očuvanje kulturne i prirodne baštine.

Ministar Gluhić zahvalio se gostima što su za saradnju izabrali Tuzlanski kanton, a kao razlog je naveo ekspanziju razvoja turizma u ovom kantonu. Ovom je prilikom istaknuto da će Tuzlanski kanton svojim znanjem i iskustvom zasigurno doprinjeti uspjehu Projekat prekogranične suradnje Hrvatske, BiH i Crne Gore pod radnim nazivom  „Putem soli i hljeba“ čiji je cilj razvoj održivog konjičkog turizma u prekograničnom području a time povećanje atraktivnosti područja. Konačni rezultat bilo bi 44 km označenih konjičkih ruta, 6 educiranih i stalno zaposlenih konjičkih vodiča, minimalno 50 educiranih članova konjičkih klubova i udruga, novi turistički proizvod te turistička promocija.

Sastanku su prisustvovali i direktor Turističke zajednice TK Miralem Mešković i predsjednik Udruženja poljoprivrednika TK Ilija Stojak – saopšteno je iz Odjeljenja za informisanje u Vladi TK.

(Tuzlainfo.ba)

Tuzlainfo.ba pratite na društvenim mrežama: Facebook, Instagram i Youtube.
Svoje priče, upite i fotografije šaljite na našu e-mail adresu.