Fondacija tuzlanske zajednice: Početak radova na rekonstrukciji-renoviranju dječijeg igrališta Sjenjak

by admin2
| 8:25

Fondacija tuzlanske zajednice obavještava građane Tuzle i naselja Sjenjak da su 17.10.2018. započeti radovi na rekonstrukciji-renoviranju dječijeg igrališta Sjenjak u Tuzli čija će prva faza trajati do nedjelje 21.10.2018.godine.

O daljem nastavku radova javnost će biti pravovremeno obavještena.

Projekat renoviranja se vrši u sklopu projekta “Čelični Bosanac u trostrukom Ironman-u na 676 kilometara za obnavljanje dječijeg igrališta u Tuzli” koji Fondacija tuzlanske zajednice sprovodi na inicijatvu istaknutog sportiste, Čeličnog Bosanca, Mladena Nedića, a u saradnji sa Gradom Tuzla te lokalnim donatorima.

Čelični Bosanac, Mladen Nedić je učinio nevjerovatan sportski podvig, tako što je plivao, trčao i vozio bicikl, na veoma zahtjevnijoj Ironman dionici od 676 km za samo 50 sati, čak 8 sati prije predeviđenog roka. Svjetsko prvenstvo u “Međunarodnom trostrukom ultra triatlonu”, se održalo u Lensahnu-u u Njemačkoj od 27-29. jula ove godine.

Mladen je trčao za svoj rodni grad, za svoju Tuzlu i tuzlanske mališane. Njegova želja i poziv preduzećima i pojedincima za otkup kilometara je bila uspješna, jer ukupno je otkupljeno 408 kilometara od strane 35 preduzeća i 26 pojedinaca. Tako je prikupljeno 20.400 KM koje će u potpunosti biti usmjerene za renoviranje dječijeg igrališta Sjenjak u Tuzli.

Kako bi ovo igralište bilo potpuno sigurno mjesto za igru i boravak naše tuzlanske djece biti će potrebno urediti podlogu za igru, izvršiti popravke postojećih sprava za igru i nabavke novih, kao što su vrtuljak, visinomjer i penjalica-piramida.

Mladen Nedić, prvi je i jedini u BiH koji nosi titulu “Ironman-a” (Čeličnog čovjeka) nakon što je 2014. godine uspješno završio Svjetsko prvenstvo u dvostrukom Ironman-u, odnosno triatlon-u (trčanje, biciklizam i plivanje) dugom 452 km u slovenačkim Bakovicama, kao i 2012. godine na triatlonu u Mađarskoj, kada je savladao Ironman dionicu u dužini od 226 km. Oba puta, Mladen je želio testirati granice svoje izdržljivosti, umne i fizičke, ali bi svaki put isticao da želi i motivirati mlade da sanjaju snove koji se mogu ostvariti, baš kao što je to i on učinio.

Kampanja prikupljanja sredstava je započela krajem juna a renoviranje igrališta će se odvijati u periodu oktobar-novembar 2018. Firme i pojedinci koji su podržali kampanju su: Stanogradnja, Drina Karakaj, Info Media Group, MI99, Selma i Samir Memišević, Euroherz, Madi, Inproz, Muamer Dervišević, Pizzeria Mozaik, Mani, Silk Trade, NLB Banka, Muharem Kabil, Plastoflex, Nina Avramović, Lejla Hurić, Tim Gradnja, Lamišped, Maja Čolo, Annoa, Darijo Ružić, EKO život, Meating, Bingo, Suša comerc, Miroslav Popović, Porodica Avramović, Uncro, Menprom, Valdet Iljazović, Denis Komadarić, Mladenove radne kolege, Amir Pekarić, Mladen Stevanović, Eldar Pirić, MP Pupo, Svjetlana Mujezinović, Jasna Jašarević, Nina Zupan, Halls, MF Building, Igepa, Radis, Jasmina Alić, Sanela Lukanović, Arozal, Adisa Mehanović, Sami promet, Carlsberg BH, Superior group, Samobor, Dental Studio Joldić, Minesu, Variplast, Emir Baralić, Babilon, Edin Kovačević, Kamenka Rakanović, Bosing, Biba BH – saopšteno je iz Fondacije tuzlanske zajednice.

(Tuzlainfo.ba)

Tuzlainfo.ba pratite na društvenim mrežama: Facebook, Instagram i Youtube.
Svoje priče, upite i fotografije šaljite na našu e-mail adresu.