Pretresi u Tuzli, Srebreniku i Bosanskoj Krupi: Marihuanu krili u automobilima

by nedim
| 11:04

Pripadnici Odjeljenja za borbu protiv zloupotrebe opojnih droga MUP-a Tuzlanskog kantona, obavljajući redovne poslove i zadatke u Tuzli, uočili su vozilo u kojem su, bez pismene naredbe, pretresli vozača i putnika kod kojih su pronašli drogu.

Kako navode u MUP-u TK-a u automobilu su se nalazili V. Dž. (33) iz Gračanice koji je dobrovoljno predao paketić droge i A.H. (38) iz Tuzle kod kojeg je je pronađen džoint. O ovome je obaviješten dežurni kantonalni tužilac.

Policijski službenici iz Srebrenika pretresli su H.K. (19), te su kod njega pronašli džoint. Pretresli su i automobil kojim je upravljao A. B. (27), kod kojeg je pronađena kutijica sa drogom i drobilica. O pronalasku droge i prijavama protiv dvojice muškarca iz Srebrenika obaviješten je nadležni kantonalni tužilac.

I istražitelji Odsjeka kriminalističke policije Policijske stanice Bosanska Krupa, proveli su na području općine Bosanska Krupa niz operativno-taktičkih mjera i radnji u cilju pronalaska i sprječavanja zloupotrebe opojnih droga.

Tako su prilikom obilaska lokaliteta Babluk, općina Bosanska Krupa, zatekli četiri osobe za koje postoje određena saznanja da konzumiraju i prodaju narkotička sredstva. Pregledom lica mjesta pronašli su dva paketa marihuane, za koje je utvrđeno da pripadaju B. R. (1983).

– Istražitelji OKP PS Bosanska Krupa, nastavljaju daljnji rad na dokumentovanju krivičnog djela posjedovanje i omogućavanje uživanja opojnih droga, navode u MUP-u USK.

(TI)