Edukacija za veterinare u Tuzli: ˝Dermatologija praktičan pristup˝

by admin2
| 8:09

Udruženje građana bosansko-hercegovačko udruženje veterinara za male životinje, priprema edukaciju u Tuzli za veterinare pod nazivom “Dermatologija praktičan pristup”.  Edukacija će se održati u prostorijama MULTI LAB-a na adresi Plane bb u Tuzli dana 27.10.2018. godine sa početkom u 8:30h.

– Kao veterinarski servis smo na usluzi građanima koji u svojim domovima i dvorištima imaju kućne ljubimce. Naše edukacije su u skladu sa zakonima iz oblasti veterinarstva koji su trenutno na snazi u Bosni i Hercegovini. Ovim putem izražavamo veliko zadovoljstvo što imamo priliku raditi na podizanju svijesti ljudi, unapređenju dobrobiti i zaštite životinja čime se postiže ogromni benefit za cijelu Bosnu i Hercegovinu, navode iz ovog udruženja.

Misija ovog udruženja je da putem kontinuiranih edukacija unaprijedi veterinarsku struku i podigne nivo znanja u veterinarskim organizacijama koje žele unaprijediti svoje znanje i usluge, u cilju podizanja nivoa zdravstvene zastite životinja.

 – Očekujemo veliki odaziv naših kolega koji se u svojim veterinarskim organizacijama bave malom praksom obzirom da je renomirani predavač i član Evropske asocijacije dermalologa prof.dr. Natalija Milčić Matić sa veterinarskog fakulteta iz Beograda odabrana da prenese znanje na kolege koji se prijave na edukaciju, a broj učesnika je ograničen – napominju iz ovog udruženja.

(Tuzlainfo.ba)

 

Tuzlainfo.ba pratite na društvenim mrežama: Facebook, Instagram i Youtube.
Svoje priče, upite i fotografije šaljite na našu e-mail adresu.