Skupština FK Sloboda: Mujkanović odlazi, novo rukovodstvo u decembru

by nedim
| 11:35

Prije dva dana u prostorijama Kantonalne privredne komore Tuzla, održana redovna Skupština FK “Sloboda” Tuzla na kojoj je od ukupno 41, prisustvovalo 30 delegata, a očekivano je najviše paženje privukao Izvještaj o radu i poslovanju FK Sloboda Tuzla koji je prihvaćem sa jednoglasnom podrškom.

Na sjednici je prvo prihvaćena neopoziva ostavka dr. Amira Azabagića, člana Skupštine, da bi u nastavku predsjednik Upravnog odbora FK “Sloboda” Tuzla, Senad Mujkanović predstavio je opširan Izvještaj o radu Upravnog odbora, poslovanju kluba te izvještaj Revizora N/FS BiH o poslovanju Slobode u periodu od 1. januara od 30. juna tekuće godine, prilikom čega je prikazano i finansijsko stanje FK Sloboda u periodu 01.01-30.08. 2018. godine. Nakon izlaganja predsjednika i kraće diskusije, Skupština je jednoglasno usvojila Izvještaj o radu i poslovanju FK “Sloboda” Tuzla za period 01.01. – 30.09.2018. godine.

Predsjednik Upravnog odbora FK “Sloboda” Tuzla, riječ je dao svom saradniku, Mensuru Aliću koji je u svom izlaganju ponovio da je cilj aktuelne uprave bio da se Sloboda finansijski stabilizuje te da su taj zadatak uspješno obavili tokom dvije godine mandata te da je Sloboda danas daleko uređeniji klub od onog kojeg su preuzeli u septembru 2016. godine.

Nakon usvajanja izvještaja, delegati su na prijedlog predsjednika usvojili Odluku o održavanju Izborne Skupštine FK “Sloboda” Tuzla koja će se održati u prvoj sedmici decembra 2018. godine, kada će se izabrati novo rukovodstvo kluba. Također, tokom Izborne Skupštine, raspravljate će se izmjene i dopune Statuta FK Sloboda Tuzla koje za cilj imaju unaprjeđivanje i razvoj kluba.

Prija samog zaključivanja Skupštine, prisutnim delegatima, gostima i predstavnicima medija obratio se šef stručnog štaba FK “Sloboda” Tuzla, Zlatan Nalić koji je u svom kratkom izlaganju istakao da u Slobodi trenutno vlada jedan pozitivan puls koji upućuje na to da je Sloboda okružena ljudima koji žele jaku i stabilnu Slobodu koja će se boriti za Evropske nastupe.

(Tuzlainfo.ba)

Tuzlainfo.ba pratite na društvenim mrežama: Facebook, Instagram i Youtube.
Svoje priče, upite i fotografije šaljite na našu e-mail adresu.