Biblioteka “Derviš Sušić” Tuzla: U srijedu predavanje na temu “Kultura čitanja – osnov razvoja društva”

by nedim
| 13:18

U okviru Oktobra – mjeseca kada u JU NIU Biblioteka „Derviš Sušić“ žele skrenuti pažnju na promociju i čitanja dr.sc.Dženeta Omerdić, vanredna profesorica za užu naučnu oblast: “Državno i međunarodno javno pravo”, Pravnog fakulteta Univerziteta u Tuzli, održati će predavanje na temu: „Kultura čitanja – osnov razvoja društva“.

Predavanje će biti održano u srijedu 17. oktobra u 12 sati u Američkom kutku ove ustanove. Na predavanju će se u ime kolektiva Biblioteke, obratiti Sabina Babajić, bibliotekar, voditelj Zavičajne zbirke.

– Biblioteka „Derviš Sušić“ kontinuirano prati čitalačke navike svojih korisnika i u svom radu i djelovanju promoviše važnost knjige, njene uloge u obrazovanju i izgradnji identiteta pojedinaca, te njenog značaja u svakodnevnom životu. Ovo predavanje je samo jedan u nizu značajnih događaja koje ćemo organizirati u okviru Mjeseca knjige – istakli su iz Biblioteke „Derviš Sušić“.

Profesorica dr.sc.Dženeta Omerdić vanredna je profesorica za užu naučnu oblast: “Državno i međunarodno javno pravo”, Pravnog fakulteta Univerziteta u Tuzli na nastavnim predmetima: I-vi ciklus – Teorija države, Teorija prava, Međunarodno javno pravo (opći i posebni dio) i Uvod u pravo Evropske unije i II-gi ciklus – Teorija države i prava, Međunarodno javno pravo, Parlamentarni sistem odlučivanja, Država i suverenitet i Multikulturna društva.

Do danas je objavila dvije knjige i to: „Bosanski model demokratske vlasti“, JUB “Derviš Sušić”, Tuzla i „Država nacija u multikulturnom društvu“, JP NIO “Službeni list BiH”, Sarajevo, te brojne naučne i stručne članke i recenzije. 

(Tuzlainfo.ba)

Tuzlainfo.ba pratite na društvenim mrežama: Facebook, Instagram i Youtube.
Svoje priče, upite i fotografije šaljite na našu e-mail adresu.