FK Sloboda ostaje bez predsjednika: Senad Mujkanović podnosi ostavku

by nedim
| 5:34

Ako izuzmemo posljednju utakmicu, tuzlanska Sloboda ove sezone Premijer lige igra bolje negoli je to bio slučaj u prethodnoj. Zbog toga rezultati sigurno ne mogu biti razlog za potez na koji se odlučio, još predsjednik UO Slobode Senad Mujkanović. 

– Da, tako je. Odlučio sam da odstupim. Najvjerovatnije je da će se to potvrditi na Skupštini. Moram se malo odmoriti, da se okrenem firmi i nekim bitnijim stvarima. I sami vidite da nam iz države odlazi radna snaga i to je jedan od razloga što malo više moram voditi računa o preduzeću. Ali moram isto tako da kažem da smo mnogo toga uradili u Slobodi od dolaska, tako da klub ostavljamo u prilično dobroj situaciji – rekao je Mujkanović pa nastavio:  

”Klub je sada organizaciono i finansijski stabiliziran, nema dugovanja, otvorili smo prostor mladim igračima. Također, imamo dobar trenerski tim, a atmosfera je vrlo dobra. No, sada je došlo vrijeme da se malo odmorim jer se moram posvetiti prije svega porodici. Nisam se htio odlučiti na ovaj potez prije izbora da neko ne bi u Slobodi i sam klub doveo u vezu s politikom. Ali ovo je vrlo zamoran posao, koji oduzima mnogo vremena pa mi je hitno potreban odmor”, kaže on.     

Ipak, Mujkanović ističe da će uvijek biti tu za Tuzlu i FK Sloboda. 

– Uvijek ću biti tu, volim ovaj grad. Sve od sebe dajem da pomognem onome što je vrijedno ovdje, a Sloboda je brend, svetinja. Kada kažemo Tuzla, to je Sloboda. Volim Tuzlu i volim Slobodu, jednostavno sam takav. Ja od Slobode i svog grada nikada neću dići ruke – poručio je na kraju Mujkanović.

(TI/Avaz.ba)